NAV: fizetési kötelezettség fizetés nélküli szabadságnál Koronavírus

NAV: fizetési kötelezettség fizetés nélküli szabadságnál Koronavírus

According to the announcement, within 15 days after the first day of the termination of the insurance relationship, you must log in to NAV on the data and change notification form 20T1011. The form can be downloaded from the website www.nav.gov.hu ​​and submitted electronically through the customer portal or by post after printing. Anyone who has a PIN code for NAV’s customer information and administration system (06 / 80-20-21-22) can also log in by phone. You can request a PIN code with the ONYA application available on the NAV website.

Az egészségügyi szolgáltatási járulékot a tárgyhónap utáni hónap 12. napjáig átutalással vagy csekken lehet befizetni a NAV Egészségbiztosítási Alapot megillető bevételek magánszemélyt, őstermelőt, egyéni vállalkozót, kifizetőt terhelő kötelezettség beszedési számlájára, amelynek száma: 10032000-06056229. Átutaláskor a közlemény rovatban az adóazonosító jelet fel kell tüntetni.

Az egészségügyi szolgáltatási járulékot a munkavállaló helyett – hozzájárulásával és a NAV jóváhagyásával – más személy vagy szervezet is megfizetheti.

A járulékfizetéssel és a nyomtatvány kitöltésével kapcsolatban a NAV infóvonalán, a 1819-es telefonszámon lehet érdeklődni, illetve a NAV honlapján további hasznos információk találhatók a 20T1011-es adatlap kitöltési útmutatójában és a 91. számú információs füzetben.

A bejelentkezés nehézséget okozhat a munkavállalóknak, ezért a NAV arra kéri az érintett munkáltatókat, segítsenek munkavállalóiknak a 20T1011-es adatlap kinyomtatásával, ezt követően ugyanis a munkavállaló a kitöltött nyomtatványt postán be tudja küldeni a NAV-hoz.

Bitnami