KÖLTSÉGHATÉKONY, BIZTONSÁGOS, KÖRNYEZETBARÁT – NAPELEMES KANDELÁBERT MINDENHOVÁ

KÖLTSÉGHATÉKONY, BIZTONSÁGOS, KÖRNYEZETBARÁT – NAPELEMES KANDELÁBERT MINDENHOVÁ

Közvilágítást, kerti világítást kialakítani drága mulatság, pedig az igény egyre nagyobb. Az életmódunk gyökeresen megváltozott. Egyre nagyobb részét éljük az életünknek az éjszakában. Kerti parti, hazatérés egy fárasztó munkanap után, kikapcsolódás, pihenés…

Ahhoz, hogy felhőtlenül és biztonságban tudjuk élvezni a késői órákat, mindenképpen világításra van szükség. A napelemes kandeláberek szerencsére segítenek költséghatékonyabban megoldani a problémát.

Miért van szükség közvilágításra?

A közvilágítás ma már elengedhetetlen része a települési szolgáltatásoknak. Hasonló szerepet töltenek be a kertekbe, udvarokba, telepekre telepíthető kültéri fényforrások is. Ezeknek köszönhetően:

  • Balesetmentes a közlekedés, hiszen láthatóvá válnak az akadályok, úthibák.
  • Kevesebb a bűncselekmény – az utak jobban beláthatók, nehezebb elrejtőzni.
  • Javul a teljesítmény, hiszen éjszaka is gond nélkül lehet közlekedni, nem kell kompromisszumot kötni és sötétedésre hazaérni, ha jó látási viszonyok között szeretnénk mozogni.

A közvilágítás tehát szinte nélkülözhetetlen a modern életvitel szempontjából, a megvalósítás azonban nem minden helyzetben egyszerű. A legfőbb akadályt általában az jelenti, hogy a világítótestek áramellátását nem könnyű megoldani. A földben futó vezeték telepítése rengeteg földmunkával jár, a légkábel viszont nem túl esztétikus. Sokan azért nem vállalják a nagyobb terek, telepek világítását, mert az éjszakai fény jelentős költségekkel járhat.

A megoldás: napelemes kandeláber

A napelemes kandeláber praktikus megoldás azoknak, akik nem tehetik meg a hagyományos rendszer bevezetését, vagy éppen a környezetükre szeretnének vigyázni. Ezeknek a termékeknek ugyanis számos előnye van.

  • Nem kell földkábelt vagy légkábelt telepíteni.
  • A modern akkumulátoroknak köszönhetően hosszú ideig, tulajdonképpen ingyen energiával üzemelnek.
  • A legújabb napelemes kandeláberek már akár állítható fényerővel is elérhetők. Ez extra kényelmet és energiatakarékosságot garantál.

Vannak-e a napelemes kandelábernek hátrányai?

A legtöbben azért nem szeretnének napelemes világítást bevezetni, mert attól tartanak, a téli időszakban a napelemek nem működnek megfelelően. Emiatt azonban ma már nem kell idegeskedni. A megfelelő méretű akkumulátorok és a jó minőségű, magas teljesítményű napelemek minden évszakban megfelelő fényerőt biztosítanak.

A lámpák fényereje szabályozható. Az újabb modellek esetében akár azt is meg lehet oldani, hogy éjszaka erősebb, hajnalban viszont halványabb fényt bocsássanak ki. A lámpák egy része ma már programozható, így be lehet állítani, milyen időpontban mekkora világosságra van szükség.

A napelemes kandeláberek telepítése hamar megtérül, hiszen tulajdonképpen ingyen energiával világíthatunk. Megéri ezt a megoldást választani.

Forrás: Ledkor.hu