2021 céges logó tervezési trendek

2021 céges logó tervezési trendek

febr 18, 2021 Állás by jobsearch12

Ahogy az eddigi években, úgy 2021-ben is megjelennek új irányzatok a céges megjelenésben. Természetesen minden vállalkozás legelemibb megmutatkozása a cégembléma, vagy másnéven a logó. Ezért legyen szó egy új arculatról vagy a régi felfrissítéséről, a logótervezés során számos trendből meríthetünk ihletet. De mik is a 2021-es év logó tervezés trendjei? Vegyük sorra őket.

1. Rusztikus vagy kézzel készült elegancia A logótervezés ragyogó új trendje a tinta hatás. A minőségre hajló összpontosítás, az egyediség tökéletes kifejezője! Legyen szó egy lendületes aláírásról vagy egy gazdagon megrajzolt grafikai anyagról, 2021-ben igazán trendi lesz.

2. Wordmark – betűlogó tervezés A betűlogó lényege, hogy csak a márkanevet használja a logóban a cég jellegét meghatározó betűtípussal. Kis csavar a betűk egyedisége, egy betű vagy forma más színnel való kiemelése. Amennyiben más trendekkel kombináljuk, a lehető legjobban döntünk.

3. Logótervezés a természet formáival
Napjainkban a természet iránti felelősségvállalás számos vállalkozást ihletett. Ezen vállalkozások nemcsak szellemiségükkel szárnyalhatnak, de az őket leginkább prezentáló, természet ihlette friss megjelenéssel is.

4. Klasszikus fekete fehér
Régóta alkalmazott trend, de talán vétek is lenne elhagyni! Minimális felhajtás, maximális hatás. Leginkább ezzel jellemezhető a klasszikus, és előkelő fekete-fehér megjelenés. Természetesen 2021 legújabb effektjeivel kombinálva!

5. Élénk színek, és színátmenetek a logó tervezésében Az őrült színkombinációk használata egy biztos mód a figyelemfelkeltésre. Azonnali és nagyon lendületes hatást lehet elérni például neon színekkel és ezek színátmeneteivel.

6. Kabalafigura a logó tervezésében Ezen év kiemelkedő irányzata, hogy a logó tartalmaz egy kabalafigurát, mely egyben segíti a közönséghez való viszonyíthatóságot. A legújabb technikák (pl. mikroanimálás) használatával egyre ötletesebb, játékosabb megoldásokat lehet létrehozni.

7. Animáció a logótervezésben Kifogásolhatatlan trend lesz a mikroanimáció, az animált logók maximálisan vonzzák a figyelmet és az érdeklődést. Weboldalakon reklámfilmekben lesz jelentős szerepük.

8. Egyszerű geometriai alakzatok a logó tervezésében Az egyszerű, stilizált formák időtlenséget és kreativitást fejeznek ki. Gondoljunk csak az Egyiptomi geometrikus formákra, istenábrázolásra.

Forrás: https://vteamdesign.hu/