Mikor a fagyi lassan visszanyal…

Mikor a fagyi lassan visszanyal…

Miközben minden tekintetben igyekszünk kiszolgálni a kollégáinkat, hogy elégedettek legyenek és velünk tervezzék a jövőt, néha már úgy érzem a fagyi lassan visszanyal…

Bizonyára Ön is olvasta, hogy egyre többen válnak állatbarát munkahellyé, hogy az y generáció kisállatokhoz fűződő kötődési igényét kielégítsék.
A menő cégek kisállatrendelőt tartanak fenn, sőt szakácsaik a kedvenceknek külön menüt készítenek. 
Joggal érezzük úgy, hogy szédülünk, vajon mi jöhet még?!

Eközben lassan bárkivel be kell, hogy érjük és örüljünk, hogy hajlandó nálunk dolgozni?

Mai cikkemben azt a kérdéskört szeretném körbejárni, hogyan készüljünk fel a toborzáskor beérkező jelentkezők objektív értékelésére, hogy valóban a számunkra legmegfelelőbb jelölteket válasszuk, akikért, még a sok újfajta trend és hókusz-pókusz bevezetése is megéri.

1. Olyan embereket vegyünk fel, akik erősségeiknek megfelelő szerepeket tölthetnek be.
Mielőtt találkoznánk a jelöltekkel gondoljuk át, milyen tulajdonságok megléte szükséges ahhoz, hogy az adott feladatot a jelentkező szívesen végezze!
Hogyan győződjön meg az erősségeiről az interjún? Lehet például ez is egy kérdés:
Kérlek gondolj vissza, mit tettél akkor, amikor azt gondoltad, ez volt az eddigi legsikeresebb munkanapom?!

2. Könnyebb azokkal együtt dolgozni, akik folyamatosan többet szeretnének tudni magukról, a világról, mint azokkal, akik mereven elzárkóznak minden újdonságtól. Kérdezzük meg: Mennyire vagy kíváncsi típus? Van-e benned tanulási, növekedési vágy? Mi az, ami szabadidődben leginkább foglalkoztat? 
Ha figyelmesen hallgatjuk a jelöltet, rengeteg információt nyerünk róla.

3.Bármennyire igyekszünk is elfogadóak lenni a kollégák felé, tudnunk kell ők mennyire alázatosak, alkalmazkodóképességük ugyanis kulcsfontosságú számunkra!
Ha csapatban kell dolgozniuk fontos, hogy nyer-nyer helyzetekre törekedjenek.
Akiről már az interjún lerí, hogy maga alá gyűr mindenkit, az nagyszerű lehet más pozícióban, de csapatjátékosként aligha. 

Vigyázat, pár hónap múlva lehet, hogy épp miatta mondanak majd fel a többiek!


Két embernek nincs azonos karrier és életcélja, mindenkiben mások a miértek. 
Éppen ezért kell körültekintően eljárni a kiválasztásnál! 

Sok jelölttel kell elbeszélgetni ahhoz, hogy a megfelelő embert ültessük az adott pozícióba, ami neki harmonizál a törekvéseivel, nekünk pedig elkötelezett, lojális kollégát biztosít.

Had tegyek itt egy kis kitérőt! 
A meglévő kollégák kiégésének elkerülése érdekében is érdemes ilyen szempontból áttekinteni a munkatársakat és az Ő napi feladataikat!
Elegendő lehet egy-egy új projektben való bevonás, vagy az erőteljesebb elnyomó kollégák áthelyezése ahhoz, hogy a motiváció ismét magasabbra szökjön és elégedettséget biztosítson munkaadónak és munkavállalónak egyaránt.

Végezetül egy utolsó javaslat!
Törekedjünk az elfogulatlanságra!
Különböző szempontrendszerek szerint értékeljük a jelölteket, mert az objektíven hozott döntések mindig kifizetődőbbek, mint az érzelem alapúak!

Ahhoz pedig, hogy legyen bőven kikből válogatnia, kérjen ajánlatot két percben az onlinetoborzas.hu -n! Örömmel állunk rendelkezésére!

NE FELEDJE!
Eddig több mint 300 sikeres toborzási kampányt folytattunk a partnereink részére.
Ha Önnek is  toborzási problémái vannak, ne habozzon,
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT MOST!