Nemcsak az önéletrajzon múlik a jelentkezés sikere

Nemcsak az önéletrajzon múlik a jelentkezés sikere

Mindenkinek az életében eljön legalább egyszer – de mindinkább többször – az a pillanat, amikor jelentkezni szeretne egy álláshirdetésre. Manapság az internet világában a postai úton feladott jelentkezés ritka mint a fehér holló, ezért cikkünkben az elektronikus jelentkezéshez nyújtunk segítséget.

Mi legyen a tárgy?

Ez talán a legegyszerűbb kitöltendő rész az elektronikus üzenet során, azonban fontos, hogy sose hagyjuk üresen! Az üzenet ’tárgy’ mezőjébe a pozíció nevét írjuk (például gazdasági asszisztens), amire jelentkezünk, vagy hozzátehetjük még a ’jelentkezés’ szöveget is.

e-mail tárgy

Megszólítás

Kinek is írunk? Talán ennek meghatározása, a címzés az egyik legelgondolkodtatóbb feladat a jelentkezés során. Érdemes – ha tudva levő – a cég vállalati weboldalát is áttekinteni, hátha rálelünk a HR-es munkatárs, vagy az adott pozíció vezetőjének nevére.

Egy konkrét személynek címezni nekünk is segítség, ráadásul a cég is pozitívumként veheti, hogy érdekel minket annyira az állás, hogy kellőképp utánanézünk. Abban az esetben, ha semmilyen információt nem találunk, akkor javasoljuk a „Tisztelt Munkaadó”, vagy „Tisztelt Hirdető” megszólítást.

e-mail megszólítás

Levél tartalma

Maga a levél tartalma már nem okozhat nehézséget, mivel ilyenkor az alábbiakat kell feltüntetni:- hol találkoztunk az álláshirdetéssel, – milyen pozícióra jelentkezünk, – milyen dokumentumokat mellékeltük. Ez a legalapvetőbb jelentkezési forma, melyet színesíthetünk még azzal, hogy melyek azok a korábbi tapasztalataink, amelyek alapján mi vagyunk az ideális jelölt. Viszont arra ügyeljünk, hogy ezt 1-2 mondatba sűrítsük bele, ne legyen túl hosszú a levél!

e-mail tartalom

Írjuk alá!

Ahogyan az önéletrajz elkészítésénél, úgy az e-mail megírásánál is figyeljünk arra, hogy a levelet fogadó HR-esnek kevés ideje jut majd a mi levelünk áttekintésére, ezért törekedjünk arra, hogy minél konkrétabbak és elérhetőek legyünk! Éppen ezért ne feledkezzünk meg az aláírásunknál a telefonszámunk és akár még a Linkedin profiloldalunk feltüntetéséről!

e-mail alairas

Ne feledjük a csatolmányt!

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy a másodlevelében mindössze ennyi állt: „Bocsánat, a csatolmány lemaradt!”. Figyeljünk oda erre, szánjunk rá egy plusz percet az átnézésre mielőtt elküldenénk a levelet! Haladjunk lépésről lépésre kellő időt szánva az átnézésre hogy közelebb kerülhessünk álmaink munkájához!

e-mail teljes

Forrás: https://www.cvonline.hu